Empresa
Recept Chevicche z lososa

Chevicche z lososa

Dalsi recept z nasej dielne.
 

Suroviny

600 g čerstvý losos

30 ml ocot ryžový

50 ml šťava limetková

100 ml šťava pomarančová

1 PL (alebo podľa chuti) cukor hnedý

3 strúčiky cesnak

1 ks menšia cibuľa červená

1/2 ks paprika červená

1/2 ks paprika žltá

100 g uhorka šalátová

100 g papája

štipka koriander mletý

10 g vňať koriandrová

10 g medovka

 

Postup:

       Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor, šťavu z limetiek a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriander a medovku otrháme a lístočky pokrájame. Všetko zamiešame a necháme asi 3 – 4 hodiny odležať. Mäso lososa na povrchu zbelie.

       Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4 x 4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne natenko nakrájame. Všetky suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním a ešte necháme dobre vychladiť.

       Tip: Ceviche môžeme pripraviť aj z iných druhov morských rýb alebo plodov mora. Podávame s trhanými chrumkavými šalátmi (ľadový, rímsky…), alebo aj s chutnou ciabattou alebo opečenou bagetou.

„Jesť je nevyhnutnosť, ale jesť rozumne je umenie.“ François
de la Rochefoucauld

a

Laurent Fine dining,
107 Duncan Avenue, New York
914-309-7030,
Open: 09:00 am – 01:00 pm